riet promotie pagina rieten dak verzekering of rietverzekering verzekering rieten dak

Home

Rietdekkers

Riet

Riet verzekeringen

Isolatiepanelen

Riet adviesbureaus

Koperen riet vorsten

Dakkapellen

Mos en algen bestrijding

Brandvertragers

Kunstriet

Aanmelden

Hooiberg

Uilenborden

Rieten dak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

riet promotie pagina rieten dak verzekering of rietverzekering verzekering rieten dak

Home

 

Verzekering rieten dak

Een rieten dak is brandbaar, zeker als het op een open constructie ligt.

Een rieten dak op een dichte onderconstructie is veel minder brandgevaarlijk. Een dergelijk rieten dak is te verzekeren voor de prijs van een pannendak. Lees onderaan deze pagina het hele verhaal!

Onderstaande rietverzekeringen weten alles van het rieten dak en de verzekering en geven u de scherpste premies.

Een rieten dak, de kosten van verzekeren hoog, lees verder op deze pagina over het rieten dak en verzekeren.

 

Uw rieten dak verzekeren tegen de premie van een pannendak. Klik op onze aanbieders!

Paardekooper Private insurance

Dť rietverzekeraar van Nederland

 

Op onze website kunt u meer lezen over onze specialisatie van het verzekeren van rieten daken of vraag direct een offerte aan.

Tel: 030-3032120

Vakfederatie Rietpolis

Koperslager 8a te Nijkerk

Tel: 033-2454900

 

www.riet.com/verzekering.html

 

Direct informatie aanvragen? Klik dan hier!

De Onderlingen

FinanciŽle dienstverleners in de buurt!

Postbus 520, 2870 AH te Schoonhoven

Tel: 0348-451339

 

www.onderlingen.nl

 

Direct informatie aanvragen? Klik dan hier!

Soester Onderlinge 

Soesterbergsestraat 26 te Soest

Tel: 035-6029060

 

www.soesteronderlinge.nl

 

Direct informatie aanvragen? Klik dan hier!

 Adverteren op Rietpromotie.nl? Bel dan met Riet Promotie:

0341-416297 of 0654-958473

of stuur ons vrijblijvend een e-mail, klik dan hier!

Adverteren op Rietpromotie.nl? Bel dan met Riet Promotie:

0341-416297 of 0654-958473

of stuur ons vrijblijvend een e-mail, klik dan hier!

 

 

 

Wat is het verschil tussen een riet gedekt schroefdak en een riet gedekt traditioneel dak?Een traditioneel rieten dak. Een lattenframe waar het riet op gebonden wordt.

Rietdekken gebeurt altijd volgens hetzelfde systeem. Het verschil tussen het ene rieten dak en het ander zit hem dan ook in de kapconstructie van het huis. Er zijn in de loop der jaren twee soorten kapconstructies ontstaan waar het riet op gedekt kan worden.

De eerste kapconstructie is de traditionele kap die bestaat uit een raamwerk van latten en balken. Het riet wordt bevestigd op de latten, door middel van een draad die om de rietlat wordt geslagen. Het is een open constructie waarbij het riet van binnenuit zichtbaar blijft.

 

 

Het rieten dak volgens het schroefdaksysteem. De plaat zorgt voor een afsluiting, van binnen geen zuurstof meer dus geen brandgevaar. Het riet ligt opgesloten en het rieten dak is dus veiligerDe tweede kapconstructie is het schroefdak. Deze constructie bestaat uit balken die bedekt worden door platen hout van circa 19 mm. dikte. Het is dus een gesloten kapconstructie. Het rietdekken gebeurt bij een schroefdak op dezelfde wijze als bij het traditionele dak. Het vastzetten van het riet gebeurt nu met een schroefje waaraan een draad bevestigd is. Van binnenuit ziet men bij het schroefdak geen riet meer, maar platen hout.

Voor en nadelen van de verschillende constructies kunt u lezen in de volgende artikelen.

 

 

Is een rieten dak brandbaar?

Riet wordt vaak beschouwd als een brandgevaarlijke dakbedekking wat bij het traditionele dak ook zeker zo is. Bij dit systeem blijft het riet van binnenuit zichtbaar. Als ergens in het huis brand uit breekt en het vuur komt in de buurt van de kap dan zal het droge riet van binnenuit snel branden en zich bovendien razendsnel verspreiden langs de binnenzijde van de kap. Omdat hEen rieten dak in brand, waarschijnlijk een traditioneel riet gedekt pand dat makkelijk vlam vat, kies voor een schroefdak, brandveilig en lage kosten in de verzekeringet een open constructie is kan de wind er vrij doorheen blazen en geeft zo het vuur extra zuurstof.

Bij het schroefdak is bij brand van binnenuit een stuk minder gevaar. Komt het vuur in de buurt van de kap, dan zal het niet zo snel het riet bereiken omdat er een houten plaat tussen zit en er geen riet doorheen steekt. Bovendien komt bij dit systeem geen wind door de kap. Dit alles maakt het een stuk veiliger. Ook bij brand van buitenaf scheelt dit aanzienlijk. Een simpele vergelijking kan worden gemaakt met papier wat goed brand mits er maar zuurstof aanwezig is. Houdt men een lucifer bij een gesloten telefoonboek (te vergelijken met een schroefdak) dan begint deze pas na lange tijd moeizaam te branden.

 

 

Het verzekeren van riet / rieten dak, wat zijn de kosten ?

Over het algemeen wordt aangenomen dat een rieten dak duur is om te verzekeren. De kosten van de inboedelverzekering en opstalverzekering van een pand met rieten dak hoeven niet hoger te zijn dan van een pannengedekt pand!

Wanneer een huis gedekt is met riet volgens het schroefdaksysteem dan worden de hoogste kortingen gegeven door de verzekeraars. Doordat het brandgevaar verminderd is, kunnen verzekeringen deze kortingen geven. Tevens worden er kortingen gegeven als het dak brandvertragend behandeld is en als er bijvoorbeeld een sprinklerinstallatie is aangelegd op of in het riet.

Wanneer uw rieten dak niet bevestigd is volgens het schroefdaksysteem, dan zijn er tevens kortingen mogelijk. Belangrijk is dan dat u zorgt dat u van binnen nergens tegen het riet aan kunt kijken. Het beste kunt u gips gebruiken voor de aftimmering, dit is het best brandwerend. Ook een sprinkler installatie of brand detectiesysteem geven kortingen op uw premie voor inboedelverzekering en opstalverzekering.

Zoekt u een verzekering,  voor uw huis met rieten dak, zoek dan een rietverzekering, dit scheelt aanzienlijk. De aanbieders op deze pagina hebben speciale rietverzekeringen ontwikkeld die volgens scherp tarief uw riet gedekt huis verzekeren met dezelfde kwaliteiten als elke andere verzekering.

 

 

 

Riet Promotie © Copyright 2003