Terug naar de startpagina van riet promotie. U bevind zich nu op de pagina isolatie onder riet.

Home

Rietdekkers

Riet

Riet verzekeringen

Isolatiepanelen

Riet adviesbureaus

Koperen riet vorsten

Dakkapellen

Mos en algen bestrijding

Brandvertragers

Kunstriet

Aanmelden

Hooiberg

Uilenborden

Rieten dak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar de startpagina van riet promotie. U bevind zich nu op de pagina isolatie onder riet.

Home

 

 

Isolatie panelen onder rieten dak

Het isoleren van een rieten dak is een nauwkeurige klus! Zelf isoleren is gevaarlijk en kan de levensduur van uw rieten dak ernstig beperken. Lees verder op deze pagina!

Fabrikanten van ge´soleerde dakpanelen hebben goede en veilige panelen ontwikkeld voor het rieten dak.

Heeft u een riet gedekt pand of wilt u een riet gedekt pand gaan bouwen, kies dan een ge´soleerd dakelement van de onderstaande aanbieders. Deze zijn specialisten op het gebied van riet en rieten daken!

Rietdekker aan het werk op een geisoleerd dakelement. Het riet word geschroefd op de isolatieplaat.

Een goede en veilige dakisolatie uitkiezen voor uw rieten dak? Klik op onze aanbieders!

 

Unilin Insulation b.v.

Postbus 3,  5060 AA  te  Oisterwijk

Telefoon: 013-5231313   -  Telefax: 013-5283939

www.unilininsulation.nl

Uw bedrijf hier? Bel dan met Riet Promotie:

0341-416297 of 0654-958473

of stuur ons vrijblijvend een e-mail, klik dan hier!

 

 

Onderstaande artikel is ter info bedoeld. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Een nieuw huis isoleren

Wanneer u een nieuw huis bouwt met rieten dak worden er volgens het bouwbesluit hoge eisen gesteld aan de isolatie en brandveiligheid. Simpelweg blijft er maar 1 systeem over, het ge´soleerde dakelement. Op dit dakelement word dan door de rietdekker het dak aangebracht volgens het schroefdaksysteem.

Klik op onze aanbieders om u uitvoerig te laten informeren over de prijzen en kwaliteiten van hun ge´soleerde dakelementen!

 

De isolatie van een bestaand rieten dak

Algemeen is bekend dat een rieten dak  isoleert. Zo wordt verteld dat het onder een rieten dak ĺs zomers lRietdekker aan het rietdekken op een ge´soleerd dakelement. De isolatiewaarde is hoog op deze constuctie een perfecte brandveiligheid en goede damwering!ekker koel is en ĺs winters lekker warm. Nu is dit echter maar gedeeltelijk waar.

Wanneer een rieten dak op een open kapconstructie ligt zal de wind door de kap  blazen en is de isolatiewaarde te verwaarlozen. De isolatiewaarde wordt namelijk bepaald door de hoeveelheid stilstaande lucht die in een constructie aanwezig is. Bij een open kapconstructie zal naderhand van binnenuit extra isolatiemateriaal onder de kap moeten aanbrengen. Echter is dit zeer gevaarlijk, vocht van binnenuit kan gaan condenseren in het riet. Dit veroorzaakt schimmels en rotting in het riet en kost dus levensduur. Uw rieten dak goed isoleren kan alleen na u te laten informeren door de rietdekker!

Wanneer een rieten dak op een dichte kapconstructie ligt zal dit goed isoleren omdat de wind niet door dit dak kan blazen [de lucht staat dus stil]. De isolatiewaarde van een rieten dak op een dichte kapconstructie ligt even hoog als die van een volledig ge´soleerd pannen dak. ook hier geld, isoleren is gevaarlijk, breng op of onder een schroefdakplaat altijd een goede damdichte laag aan! Tevens adviseren wij nooit zelf te beginnen met isoleren of kap veranderingen, laat u eerst uitgebreid informeren door de rietdekker!

 

Riet Promotie ę Copyright 2003